Debatarrangement: 13/3 – PSYKIATRI OG RELIGION

      Kommentarer lukket til Debatarrangement: 13/3 – PSYKIATRI OG RELIGION

Ved Anna Bojsen-Møller, tidligere hospitalspræst ved Aarhus Universitetshospital Risskov

Jeg har været hospitalspræst på Århus Universitetshospital Risskov i 22 år og er netop gået på pension.

Som hospitalspræst møder man ofte spørgsmål af eksistentiel og religiøs karakter. For psykisk sårbare mennesker er sådanne spørgsmål centrale spørgsmål: Det kan være om meningen med livet og døden, om Gud og det Onde, om skyld og skam. Ganske som det er for os mennesker i det hele taget, ikke mindst når vi er i krise.
Dertil kommer, at man som psykisk sårbar ofte har religiøse forestillinger, som man har særligt brug for at dele med en præst.

Som præst på Århus Universitetshospital Risskov var disse spørgsmål noget, jeg daglig blev stillet overfor og jeg vil derfor i oplægget komme ind herpå, fortælle om hvordan jeg har arbejdet, fortælle om gudstjenestens betydning for den psykisk sårbare, og også generelt sige noget om kristendommens syn på mennesket og livet sammen med andre.