Debatarrangement 20/3: Børn og diagnoser – UDSOLGT

      Kommentarer lukket til Debatarrangement 20/3: Børn og diagnoser – UDSOLGT

Ved Lisbeth Kortegaard, psykiater, Solvang Børne- og Ungdomspsykiatri

Antallet af børn og unge der får psykiatriske diagnoser og behandling er steget voldsomt de sidste 20 år. Alene fra 2009-2016 er der sket en stigning på 34% i antallet af børn, der er i kontakt med en af landets børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger. Hvad er baggrunden for denne stigning? Og får børnene, de unge og deres familier den hjælp de har brug for? Eller skal de problemer, der fører til henvisning og behandling i børne- og ungdomspsykiatrien forstås og afhjælpes på andre måder?

Lisbeth Kortegaard er børne- og ungdomspsykiater med ca. 25 års erfaring inden for den hospitalsbaserede børne- og ungdomspsykiatri. Siden 2014 har hun arbejdet udenfor hospitalssystemet.