Månedens udstilling РBirgit Gammelgaard Pedersen

      Kommentarer lukket til M√•nedens udstilling – Birgit Gammelgaard Pedersen

Birgit har netop fejret 30-√•rs jubil√¶um som elev p√• Gallo Skolen. Hun var blandt de f√łrste elever fra Psykiatrisk Hospital i Risskov, som begyndte p√• den nye skole p√• Bl√•munkevej i Risskov i august 1988.

Maleri var dengang hendes foretrukne fag. Senere kom mange andre til, bl.a. silkemaling, keramik, glas, v√¶vning, klaverspil, guitarspil, sang og De splittergale. Men ogs√• tekstil-collage var et fag, der tiltrak hende, og resultaterne af dette fag ses nu p√• en udstilling i Gallo Huset. Et udtryk fra hendes 30 √•r p√• skolen, men samtidig hendes ‚ÄĚ75-√•rs f√łdselsdags broderifest.‚ÄĚ

Tekstil-collage er en hurtig håndbroderiform, hvor collagens riv og tilfældige former giver billedet et uventet og ikke planlagt udtryk. Et fag, som bygger på indfald, laden stå til, og hvor motiv og idé udvikler sig i eget tempo under nålens, saksens og farvernes leg. Lim og symaskine er bandlyst, da det forstyrrer nålens leg.

Den teknik, som ogs√• kunne kaldes h√•ndbroderi, passer Birgit godt. Hun arbejder hurtigt, ser former og billeder i farvede stoffer og forskellige materialer, som hun leger med, medens n√•len ‚ÄĚdanser‚ÄĚ hen over det, op og ned i et hurtigt tempo, og resultatet bliver levende, fort√¶llende og udtryksfulde billeder.