Debatarrangementer

Gallo Huset afholder debatarrangementer om aktuelle emner, som afsluttes med spørgsmål og fri debat. Alle er velkomne, og prisen er 40 kr. Da der er begrænset antal pladser, anbefales det at I køber billetter på forhånd i Gallo Huset eller på https://www.place2book.com/da/sw2/sales/event_list/EM8944

Se nærmere og nyeste opdateringer om vores arrangementer her: https://www.facebook.com/pg/GalloHuset/events/

Vi følger de aktuelle retningslinjer for Covid-19.


EFTERÅRETS DEBATARRANGEMENTER 2021

NÅR TANKER DRILLER – Slip bekymringer med metakognitiv terapi
TORSDAG D. 7. OKTOBER, KL. 16.00-18.00
Sted: Gallo Huset
Ved Jane Dyhr Johansen, Autoriseret psykolog og certificeret metakognitiv terapeut ved Psykologhuset, ReView https://www.re-view.dk/

Metakognitiv terapi (MCT) skiller sig ud fra mange andre terapiformer ved netop ikke at arbejde med tankernes indhold. Vi fordyber os hverken i fortiden eller årsagerne til, hvorfor disse tanker er opstået, men ser mere på de bagvedliggende processer, der holder liv i uhensigtsmæssige tankerækker og ubehag/mistrivsel. Behandling med MCT vil derfor typisk handle om at hjælpe klienten til at genvinde kontrol over ubehagelige tanker, så de fylder mindre i hverdagen og bliver mindre styrende for klientens adfærd og humør. Metakognitiv terapi er en ny og lovende terapiform til behandling af bl.a. depression og forskellige former for angst. MCT viser lovende resultater og vinder derfor lige nu stort indpas i Danmark. Psykolog Jane Dyhr Johansen vil fortælle om metakognitiv terapi og om, hvordan hun til dagligt arbejder med psykiske lidelser indenfor denne terapiretning.

TRAUMER OG TRAUMEBEHANDLING
ONSDAG D. 27. OKTOBER, KL. 16.00-18.00
Sted: Gallo Huset
Ved psykolog og yogalærer Mia Schwartz, http://miaschwartzpsykolog.dk/

Chok, ulykke, mobning, vold, krise, svigt, misbrug, overgreb – traumer kan opstå i mange former og kan opleves på mange måder.

Forskning viser, at 80-90% af alle mennesker vil opleve mindst en traumatisk oplevelse i deres liv. Ordet traume kommer oprindeligt fra det græske ord trauma som betyder ’sår’. Hvis ikke det psykiske sår heles af sig selv, kan det være meget voldsomt og smertefuldt for et menneske.

Denne eftermiddag vil du blive klogere på, hvad traumer egentlig er, hvilke typer af traumer man skelner mellem, og hvordan vi mennesker kan reagere med både vores følelser og vores krop. Oplægget vil indeholde konkrete eksempler, samt erfaringer fra det psykologiske arbejde med traumeramte.

Styrk dit helbred med KUNST & KREATIVITET
TORSDAG D. 4. NOVEMBER, KL. 16.00 – 18.00
Sted: Gallo Huset
Ved Kunstner og Læge Lærke Egefjord https://laerkeegefjord.dk/wordpress/

Drømmer du om at lukke kunsten og kreativiteten ind i dit liv? Eller at genfinde dit kreative jeg? Og har du nogensinde spekuleret over, om din tur på kunstmuseet er andet end en dejlig luksus? Måske ligefrem gavnlig for dit helbred?

Vær med, når læge og kunstner Lærke Egefjord stiller skarpt på, hvordan kunst og kreativitet kan dæmpe symptomer på eksempelvis stress, angst, depression og demens. Samtidig bliver du klogere på, hvorfor vi ofte anser kreativiteten for noget, der er forbeholdt de få, og hvordan du selv skaber de optimale rammer for at opleve følelsen af flow og livsglæde, som en kreativ stund kan give dig.

Piger med ADHD – Uden diagnose // UDSOLGT
Der er desværre ikke flere ledige pladser til dette arrangement!
ONSDAG D. 17. NOVEMBER, KL. 16.00-18.00
Sted: Gallo Huset
Ved Iben Christiane Hansen, cand.mag., foredragsholder og instagrammer, http://ibenchristiane.dk/

“Hvordan kan jeg pakke til en uges ferie på en time, men ikke vælge en burger, når jeg står på McDonald’s?!”

Iben Christiane Hansen er en af de mange kvinder i Danmark, som har kæmpet med depression, angst og stress hele livet og først som voksen fik forklaringen på det hele med en udredning og diagnosen ADHD.

Kom, og hør den personlige fortælling om at være 39 år, før brikkerne faldt på plads, og oplevelsen af altid at have været forkert blev vendt til følelsen af at passe perfekt ind i en helt anden skabelon end den forventede.

Det er et foredrag om at føle sig skæv i en lige verden, få indsigt og pludselig se sig selv i et nyt lys, hvor alting netop ikke skiller sig ud, men i stedet passer ind og giver mening.