Debatarrangementer

Forårets program

Gallo Huset afholder debatarrangementer om aktuelle emner, som afsluttes med spørgsmål og fri debat. Alle er velkomne, og prisen er 25 kr. Da der er begrænset antal pladser, anbefales det at I køber billetter på forhånd i Gallo Huset. Du kan også reservere plads ved at ringe til 86 18 81 60 og betale med Mobile Pay på forhånd.

Arrangementerne afholdes fortinsvis onsdag mellem kl. 16:30-18:30. Se nærmere og nyeste opdateringer om vores arrangementer her: https://www.facebook.com/pg/GalloHuset/events/

16/1: DEPRESSION/HJÆLP TIL PÅRØRENDE
Ved Henrik J. Mondrup og Anika Leth

23/1: RECOVERY – om at finde sin egen indre ekspert.

30/1: NÅR TANKER DRILLER – slip overtænkning med MCT UDSOLGT
Ved Dorte Fløe Lemming, Psykolog ved ReView https://re-view.dk/

20/2: HÅB – håbet er for fremtiden, men grundlægges altid i nuet. AFLYST
Ved Lars-Elias Anna Elena, ROSEBUD og OPTIMAL LIVSENERGI

13/3: PSYKIATRI OG RELIGION
Ved Anna Bojsen-Møller, tidligere hospitalspræst ved Aarhus Universitetshospital Risskov
Jeg har været hospitalspræst på Århus Universitetshospital Risskov i 22 år og er netop gået på pension. Som hospitalspræst møder man ofte spørgsmål af eksistentiel og religiøs karakter. For psykisk sårbare mennesker er sådanne spørgsmål centrale spørgsmål: Det kan være om meningen med livet og døden, om Gud og det Onde, om skyld og skam. Ganske som det er for os mennesker i det hele taget, ikke mindst når vi er i krise.
Dertil kommer, at man som psykisk sårbar ofte har religiøse forestillinger, som man har særligt brug for at dele med en præst

20/3: BØRN OG DIAGNOSER – UDSOLGT
Ved Lisbeth Kortegaard, psykiater, Solvang Børne- og Ungdomspsykiatri. Antallet af børn og unge der får psykiatriske diagnoser og behandling er steget voldsomt de sidste 20 år. Alene fra 2009-2016 er der sket en stigning på 34% i antallet af børn, der er i kontakt med en af landets børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger. Hvad er baggrunden for denne stigning? Og får børnene, de unge og deres familier den hjælp de har brug for? Eller skal de problemer, der fører til henvisning og behandling i børne- og ungdomspsykiatrien forstås og afhjælpes på andre måder?

27/3: ABC-METODEN – hvordan fremmer vi danskernes trivsel?
Ved Dannie Lønne Larsen, udviklingskonsulent, FrivilligCentret & Selvhjælp Danmark
Mental sundhed er alt det, der gør livet værd at leve – at vi trives og har det godt. Det er vigtigt, at vores krop fungerer, men det er mindst lige så vigtigt, at vi trives og har det godt. Mental sundhed handler om at gøre noget aktivt, noget meningsfuldt og at gøre noget sammen med andre.
Vores mentale sundhed og trivsel skabes nemlig i fællesskab med andre – hvor end det måtte være

03/4: KAMPEN OM RETTEN til at være en del af arbejdsmarkedet
Ved Thomas Ravn, Peer-netværket
Thomas Ravn fortæller om vejen fra førtidspensionist til projektleder. Hvordan han har kæmpet for at blive en del af arbejdsmarkedet, og hvad det har haft af personlige omkostninger. Hør Thomas fortælle om hans kreative og anderledes tilgang til arbejdsmarkedet.

10/4: NÅR TANKER DRILLER – gentagelse af arrangement fra 30/1 – UDSOLGT
Ved Dorte Fløe Lemming, Psykolog ved ReView https://re-view.dk/
Metakognitiv terapi (MCT) arbejder ikke med tankernes indhold, men ser på de processer der holder tankerne i gang. MCT er en ny og lovende terapiform til behandling af angst, OCD, depression og PTSD.

25/4: NÅR OPMÆRKSOMHEDEN SVIGTER
Ved Louise Meldgaard Bruun, cand.psych., specialist i psykopatologi
Stress og psykisk sygdom påvirker vores tænkning, så vi får sværere ved at koncentrere os, huske og løse problemer i hverdagen, på arbejde og/eller i skolen. Foredraget handler om, hvordan vi kan afhjælpe disse vanskeligheder.
Tænkningen kan støttes, så vanskelighederne ikke stiller sig i vejen for, at vi laver de ting, der er vigtige for os, så vi kan komme os efter sygdom og overbelastning.

20/5: ANGST – Arrangementet afholdes i UngK, Nørre Alle 23, 8000 Aarhus C. (Lige overfor Gallo Huset)
Ved Anna Helena Blomgren Johansson, psykolog ved Klinik for PTSD og Angst, Aarhus Universitetshospital.
Angst er en følelse, som vi alle kender til. I mange situationer kan det være en normal og hensigtsmæssig reaktion. Men for ca. 300.000 danskere har angsten taget overhånd og udviklet sig til en psykisk lidelse, som vi kalder angstlidelse eller angsttilstand. For disse personer kan angsten være hæmmende eller invaliderende.